Moord, onkunde of onwetendheid

#zorg  18 april 2015 – Zorgmijders zijn mensen die de noodzakelijke zorg ontberen omdat ze het eigen risico van € 375,- en de eigen bijdrage niet kunnen betalen. Mensen met diabetes die hun insuline maar niet meer spuiten, mensen die hun cholesterolverlagende pillen of bètablokkers niet meer slikken, mensen die na een herseninfarct niet op komen dagen voor een noodzakelijke controle. Mensen dus, die in nood verkeren en zitten te wachten tot ze in een epileptische aanval verkrampt een horribele dood sterven. Een land waar dergelijke toestanden heersen is teruggevallen naar het Dickensiaanse tijdperk.

Edith-SchippersMevrouw Edith Schippers met haar lieve glimlachje, maakt zich liever druk hoe het nou toch kan dat de bonnetjesaffaire van Fred Teeven en Ivo Opstelten almaar wordt opgerakeld. Daar gaat zij een diepgaand onderzoek naar doen.
Een diepgaand onderzoek of er een manier is om de mensen te helpen die het geld niet hebben voor hun noodzakelijke zorg, komt blijkbaar niet in haar op. Nee, mevrouwtje Schippers zit liever met haar gouden bipsje op het pluche. Het zou mij niet verbazen wanneer zij special benefits van de zorgverzekeraars ontvangt om iets onder het tapijt te vegen of niet te regelen omdat het geld kost. Bij de VVD is alles mogelijk. Is zij er wel voor de burger? Of is zij het sadomasochistisch hoertje van de zorgverzekeraars? Bekijk dat glimlachje nog maar eens goed…

lea bouwmeester pvdaLea Bouwmeester lid van de PvdA, de partij die opkomt voor de rechten van de zwakkere medeburger: ‘Nee, je kunt een beroep doen op de zorgverzekeraars, want die hebben daar speciale regelingen voor.’ Bij navraag blijkt geen enkele zorgverzekeraar over een dergelijke regeling te beschikken. Iedereen moet gewoon betalen. Dat staat in de wet. Niet betalen betekent incassobureau. Kun je ook je premie niet betalen, wordt die extra verhoogd, ook dat staat in de wet. De PvdA is verworden tot een stel academisch gevormde naïevelingen zonder enig realiteitsbesef van wat er werkelijk speelt in de maatschappij. Salonfähige theoretici dus.

Iedereen heeft recht op medische zorg staat in de wet. Dat geldt dus ook voor degenen die de zorg niet kunnen betalen.
Dat er in ons land zorgmijders ontstaan kan de regering verweten worden. Zij zijn immers aangewezen om erop toe te zien dat wetten worden nageleefd. Om het even persoonlijk te maken: Rutte en Schippers zijn in dit geval verantwoordelijk. Hen kan grove nalatigheid ten laste gelegd worden. Zelfs genocide, wanneer je kunt aantonen dat zij willens en wetens nalaten een vangnet voor zorgmijders te creëren. In dat geval zouden ze levenslang moeten krijgen. Je zou zelfs kunnen stellen deze denktrant doortrekkend: wij wonen in een land waar een regime heerst dat misdaden tegen de mensheid pleegt.
I rest my case.

4 reacties op ‘Moord, onkunde of onwetendheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s